outdoor advertising - casete luminoase (tip Citylight)

 

casete publicitare iluminate din interior, urbane, pietonale, cu suprafete de max 2mp

Citylight este un termen folosit pentru panourile publicitare iluminate din interior, amplasate in zonele central urbane.

De obicei au dimensiuni mici (ex: 160cm x 110cm). Expunerea mizeaza pe traficul pietonal sau autovehicule care se deplaseaza cu viteza redusa si lizibilitate de la distanta mica. Timpul de expunere pentru mesajul publicitar este de obicei indelungat, mai ales in zonele de asteptare (semafoare, treceri de pietoni, statii de autobuz).

Costuri reduse de productie datorita dimensiunilor mici. Materialul pe care se printeaza poate fi poster (hartie) sau backlit film (varianta premium).

Pot fi montate la nivelul ochilor pentru o vizibilitate mai buna de pe trotuar sau pot fi montate pe un pilon, pentru a nu permite pietonilor sa se implice activ in creatia grafica (sau vandalizare).

Pentru ca citirea mesajului este mai incomoda pentru pasagerii autovehiculelor care au viteza mai mare, pe principalele bulevarde se pot inchiria serii de mai multe locatii tip "Citylight". In acest fel, creste probabilitatea ca o masina sa se afle in dreptul unei astfel de casete luminoase in momentele de reducere a vitezei sau in momentele de asteptare in coloana. Au avantajul

Datorita distantei mici de la care sunt privite, casetele tip Citylight sunt construite cu un nivel ridicat de finisare iar printurile se fac la rezolutie inalta.

Formatele de casete publicitare iluminate din interior dar cu dimensiuni mai mari (3x2m, 4x3m, etc) sunt numite in publicitate BACKLIT-uri.

business online in campanie outdoor media
photo credits: Alan Stanton
citylight advertising signs OOH
photo credits: Diego Torres Silvestre
bushelter backlit vandalizat
photo credits: Josbert Lonnee

Recomandari pentru grafica outdoor
(expusa pe panouri publicitare)

  • Mesaj concis, usor de citit
  • Imagini foarte simple, decupate pe contur
  • Coordonarea cu restul vehiculelor media prin campanii de comunicare integrate
  • Nu amanati definitivarea creatiei pentru saptamana dinaintea campaniei!

Adaptarea graficii in functie de formatul locatiilor publicitare

Spatiile publicitare pot avea formate si dimensiuni total diferite. Adaptarea unei campanii outdoor la diferitele modele de panouri publicitare presupune de cele mai multe ori mai mult decat o simpla repaginare in functie de dimensiunile afiselor.

Regimul de expunere al unui backlit dintr-o statie de autobuz difera fundamental de cel al unui panou publicitar orientat spre o zona rapida a unui bulevard (ex: Bd. Aviatorilor). Un afis publicitar dintr-o statie de autobuz va fi vazut de cateva sute de persoane pe zi care vor avea timp sa citeasca mesajul timp de cateva minute. Un panou publicitar aflat pe Autostrada Bucuresti - Pitesti (A1) va fi vazut de cateva zeci de mii de persoane dar pentru intervale de timp mult mai mici (de ordinul secundelor).