Costurile unei campanii outdoor

O campanie outdoor poate include urmatoarele costuri si etape:
 

Planificarea campaniei

Clientii OOH pot face singuri planificarea unei campanii outdoor media prin departamentul de marketing sau pot apela la o agentie outdoor media. In final este vorba de resursele pe care le poate aloca acestei etape foarte importante. Cu cat numarul de locatii publicitare este mai mare si cu cat formatele folosite in mediaplan sunt mai multe (backlit, unipol, billboard, citylight, bus shelter), planning-ul campaniei devine mai pretentions.


 

Grafica

Simpla adaptare a graficii la diferitele dimensiuni si formate incepe sa fie un serviciu pe care este bine sa il ofere o agentie de publicitate. creatie + grafica + DTP Costurile variaza in functie de nivelul fiecarei agentii. Unelele campanii folosesc layout-ul facut inhouse sau in conditii "low budget" in timp ce campaniile gestionate de agentii full service de mare calibru, beneficiaza de o echipa completa de strategie si creatie.


 

Productie (print)

Productia publicitara pentru panourile publicitare si pentru meshuri este facuta pe imprimante digitale de mari dimensiuni. Cele mai importante companii de print folosesc role cu o latime de pana la 5m. Costurile de mai jos sunt orientative si depind de calitatea printului, rezistenta materialelor la furtuna, calitatea finisajelor, garantia oferita pentru campanie.

Preturile pentru print variaza intre
5 - 7 EUR / mp (poliplan frontlit coated)
12 - 14 EUR / mp banner double side printed
5 - 8 EUR / mp backlit (PVC)


 

Decorare

Preturile pentru afisare variaza intre 1.5 - 3 EUR/mp

Costul depinde de inaltimea la care se lucreaza, dimensiunile afiselor, tipul de locatie publicitara). Decorarea anumitor formate depinde de conditiile meteo. Afisele de tip blueback (hartie lipita cu adeziv pe panou) se decoreaza foarte dificil la temperaturi de sub zero grade. Afisele de mari dimensiuni se decoreaza mai greu in conditii de vant puternic.
 

Inchirierea panourilor publicitare

Chiria lunara pentru fiecare locatie publicitara poate varia mult, in functie de format (aproximativ intre 9 - 25 EUR/mp).
 
Fiecare furnizor outdoor media poate negocia oferte speciale in functie de disponibilul de panouri pe care il are in acel moment. Un client sau o agentie aflata intr-un parteneriat bun cu proprietarii panourilor, pot beneficia periodic de oferte speciale.


 

Alte servicii


 
Servicii de iluminare

0,8 - 2 EUR/mp (depinde de format si de consumul proiectoarelor)

In functie de pozitia panoului publicitar respectiv fata de o sursa de curent, se poate face bransarea la reteaua electrica.
 

Monitorizare

(verificarea si fotografierea periodica ale locatiilor) Clientii campaniilor OOH pot solicita servicii de monitorizare furnizorului sau unei agentii de monitorizare independente. Monitorizarile sunt recomandate mai ales in cazul locatiilor care pot fi usor deteriorate.
 

Depostarea afiselor

(sau neutralizarea vizualului) variaza intre 0.5 - 1.5 EUR/mp

Afisele din PVC (frontlit) se pot demonta si uneori se pot reutiliza. Afisele lipite se neutralizeaza cu alt material sau se vopsesc.
 

Pentru informatii punctuale, puteti folosi formularul de contact >>